Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Digipoort aansluiting facturen

Digipoort en Onventis: Dit is wat je moet weten

Een toegangspoort voor bedrijven en overheidsinstanties voor het uitwisselen van elektronische berichten, zoals inkooporders en facturen.

01. augustus 2024 | Blog | Purchase to Pay

Alhoewel het voor overheidsinstanties verplicht is om aangesloten te zijn op Digipoort, kunnen andere organisaties ook profiteren van een aansluiting op dit netwerk. Digipoort fungeert als de digitale toegangspoort voor bedrijven en overheidsinstanties voor het uitwisselen van elektronische berichten, zoals inkooporders en facturen. Met de Digipoort koppeling van Onventis kunnen overheidsinstanties en andere bedrijven nu eenvoudig en veilig communiceren met elkaar – zonder complexe technische uitdagingen te hoeven overwinnen!

Wil jij een robuust en geautomatiseerd proces voor factuurverwerking, aangesloten op Digipoort?

Een integratie met Digipoort voor jouw crediteurenadministratie

Digipoort maakt gebruik van de koppelvlakstandaard Digikoppeling EBMS2. Zowel Digipoort als Digikoppeling vallen onder het beheer van Logius. Deze standaarden bieden een uitzonderlijke hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid voor berichtenverkeer.

Met Digipoort is het daarnaast niet meer nodig om tijdens implementaties alle technische specificaties van een koppeling af te stemmen, de berichten en het kanaal waar deze over verzonden worden zijn immers volledig gestandaardiseerd.

Digipoort valideert berichten die over het netwerk verstuurd worden. Daarmee voorkomt Digipoort dat berichten in een onvolledige of incorrecte structuur aankomen bij de ontvanger. De verzender van een dergelijk bericht wordt vanuit Digipoort altijd op de hoogte gebracht over de status van het bericht en het wel of juist niet succesvol doorlopen van alle stappen in het proces.

Hoe werkt het?

Onventis biedt vanuit het platform de mogelijkheid om inkooporders te versturen naar leveranciers via Digipoort. Via configuratie kan in Onventis bepaald worden voor welke leveranciers de order via Digipoort verzonden moet worden en voor welke leveranciers een andere methode gewenst is. Digipoort valideert deze berichten en zorgt er op basis van de ontvanger voor dat de berichten naar het juiste eindpunt verzonden worden.

In de praktijk betekent dit dat het orderbericht voor een leverancier aangeboden kan worden bij het Rijksoverheid Leveranciersportaal, direct bij de leverancier zelf of bij een intermediair.

Een leverancier kan facturen versturen via het Digipoort netwerk. Dit is van toepassing voor ordergerelateerde facturen en losse facturen. Voor het versturen van berichten via Digipoort dient men een eigen verbinding op te zetten, gebruik te maken van het Rijksoverheid leveranciersportaal óf gebruik te maken van een intermediair.

Voor Onventis klanten die gebruik maken van de Digipoort aansluiting worden alle facturen die aan hen gericht zijn door het Digipoort netwerk bij Onventis afgeleverd. Op basis van de identificatie van de ontvanger in het Digipoort bericht zorgt Onventis er vervolgens voor dat de factuur in de Onventis omgeving van de betreffende klant terecht komt.

Meer weten over wat Onventis hierin voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op!

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.